Gereformeerde Gemeente Berkenwoude

Gereformeerde Gemeente Berkenwoude

Gereformeerde Gemeente Berkenwoude

Gereformeerde Gemeente Berkenwoude

Hervormingsavond ds. J.C. de Groot

Datum: zaterdag, oktober 30, 2021 19:30 - 21:00
Tijdsduur: 1 Uur 30 Minuutn

Thema: "Gods Woord houdt stand in eeuwigheid"

REFORMATIE HERDENKING BERKENWOUDE

Opening: Diaken P. de Vos

Meditatie: Ds. J.C. de Groot

Sluiting: Ouderling R.H. Vrolijk

M.m.v.: Christelijk gemengd koor ''Met Hart en Stem'' o.l.v. Marinus van Slooten Orgel: Hans van der Werf


De collecte van deze avond is voor het inloophuis in Cuenca (Spanje) Sergio Gil is straatprediker en evangelist in Cuenca

Inleidend orgelspel

Opening door diaken P. de Vos

Samenzang: Psalm 119, vers 25 en 65 G

Gedenk aan 't woord, gesproken tot Uw knecht, Waarop Gij mij verwachting hebt gegeven; Dit is mijn  troost, in druk mij toegezegd. Dit leert mijn ziel U achteraan te kleven; Al 't geen Uw mond aan mij had toegezegd, Gaf aan mijn hart vertroosting, geest en leven. 

Hoe wonderbaar is Uw getuigenis!Dies zal mijn ziel dat ook getrouw bewaren; Want d' oop'ning van Uw woorden zal gewis,          Gelijk een licht, het donker op doen klaren; Zij geeft verstand aan slechten, wien 't gemis. Van zulk een glans een eeuw'gen            nacht zou baren.

Schriftlezing: Psalm 119, vers 89 t/m 95

Gebed

Christelijk gemengd koor ''Met Hart en Stem''

- Psalm 42 L. Bourgeois / D. Sanderman

- Reformatie Herdenking ds. C.J. Meeuse / M. v.d. Zwa

- ’t Zij vreugde mijn deel P. Bliss / H.G. Spaffor

Meditatie door ds. J.C. de Groot

“Gods Woord houdt stand in eeuwigheid ”

Samenzang Psalm 138, vers 2

Door al Uw deugden aangespoord, Hebt Gij Uw woord; En trouw verheven. Gij hebt mijn ziel, op haar gebed, Verhoord, gered, Haar kracht gegeven. Al 's aardrijks vorsten zullen, HEER, Uw lof en eer Alom doen ho - ren; Wanneer de rede van Uw mond, Op 't wereldrond, Hun klinkt in d' oren.

Christelijk gemengd koor ''Met Hart en Stem''

- Daar, waar Geest en Woord zich paren P. Stolk

- Psalm 138 (vers 3 is samenzang) B. Kruis

Dan zingen zij, in God verblijd, Aan Hem gewijd, Van 's HEEREN wegen; Want groot is 's HEEREN heerlijkheid, Zijn Majesteit Ten top gestegen; Hij slaat toch, schoon oneindig hoog, Op hen het oog, Die need'rig knie - len; Maar ziet van ver met gramschap aan Den ijd'len waan Der trotse zielen.

Samenzang Psalm 56, vers 5

Ik roem in God; ik prijs 't onfeilbaar woord; Ik heb het zelf uit Zijnen mond gehoord; 'k Vertrouw op God, door gene vrees gestoord; Wat sterv'ling zou mij schenden? Ik heb beloofd, wanneer G' in mijn ellenden, Mij bijstand boodt, en 't onheil af zoudt wenden, Tot U, o God, mijn lofzang op te zenden, Door ijver aangespoord.

Brief van Sergio Gil uit Cuenca (Spanje)

Sluiting door ouderling R.H. Vrolijk

Slotlied: Lutherlied vers 1 en 2 (indien mogelijk staande)

Een vaste Burcht is onze God, een toevlucht voor de Zijnen! Al drukt het leed, al dreigt het lot, Hij doet Zijn hulp verschijnen!
De vijand rukt vast aan met opgestoken vaan; hij draagt zijn rusting nog van gruwel en bedrog, maar zal als kaf verdwijnen!

Geen aardse macht begeren wij, die gaat welras verloren. Ons staat de sterke Held ter zij, Dien God ons heeft verkoren. Vraagt gij Zijn Naam? Zo weet, dat Hij de Christus heet, Gods eengeboren Zoon, verwinnaar van de troon: de zeeg’ is ons beschoren!

Bij de uitgang zal er gecollecteerd worden voor het werk in Cuenca (Spanje). In de Rechte Straat ondersteunt in Cuenca Sergio en Evelien Gil. Sergio Gil is straatprediker. Hij gaat één of twee keer per dag de straat op om te preken over het behoud in de Heere Jezus alleen. Meestal preekt hij op vaste tijden, vaak op het plein voor de rooms- katholieke kerk in Cuenca. Sinds maart 2017 is Sergio in samenwer? king met IRS het inloophuis ‘Corazon Libre’ gestart.

Uitleidend orgelspel

Doorzoek agenda